I vores inspirationsblog, bringer vi her et indlæg fra @eventyrpåhjul. Familien Elsby rejste i maj og juni, Sydeuropa tyndt i deres VW California Ocean og I får her de skarpeste tips fra familien. 

Vi er en familie på 5, hvor storesøster på 20 blev hjemme og passede sit arbejde. Vi andre fire begav os afsted på en Europa rejse fra maj til juli i år. Tomas, Mia, Smilla på 8 år og Alma på 7 år.

Rejsen gik sydpå i vores VW California Ocean først i maj. Kursen var Kroatien og gerne længere syd på til Montenegro og Albanien. Da vi nåede til Sydkroatien var varmen alt for meget for os, så vi vendte snuden mod nord igen og kørte over Slovenien og Schweiz. Præcis den frihed med at køre efter vejr, humør og nysgerrighed, var en af de største gaver ved turen.

Pigerne går i 2. og 3. klasse og skulle holde fri fra skole i maj og juni, hvilket betød at vi skulle opretholde en form for undervisning. Turen var ikke en ferie, men en rejse. En rejse med dannelse og læring og på den måde en del af det at gå i skole.

Ud over at følge med i de skolebøger pigerne havde med hjemmefra, havde vi et familiefællesskab, der skulle fungere. Pigerne har taget et stort ansvar for at få alt til at fungere og virke. Den selvstændighed, selvhjulpenhed og ansvarlighed var en læring, som de virkelig voksede med.

Fx startede vi rejsen ud med, at det var os voksne, der kommunikerede med de mennesker vi mødte, fulgte pigerne på toilet på campingpladsen osv. Langsomt vækkedes nysgerrigheden til, at de gerne selv ville kommunikere med de mennesker vi mødte. Når noget ikke virkede eller bøvlede, så begyndte de at løse det selv eller i fællesskab og når vi oplevede anderledes kulturer, så vækkede det deres nysgerrighed.

Og det bedste af det hele understregede Alma med sætningen: “jeg kan mærke, at der er sket noget med mig på rejsen - jeg er blevet mere modig”. Lysten til at gå ud i verden, være selvstændige og fejre sig selv og fællesskabet når man lykkedes. Det er en læring i livets skole, som man ikke får på skolebænken. Så vi kan klart anbefale at ”slippe” tøjlerne og lade børnene og de unge gå forrest.

Find en autocamper/campervan til netop jeres behov. Vores rejse ud i Europa var sammen med vores følgesvend på hjul - en VW California Ocean fra 2020.
Det er en lille kompakt og simpel bil med alt, hvad vi skal bruge til en familie på 4 på en 2 måneders orlov. Det er også en perfekt bil til weekendture i Danmark og på alle måder opfylder den vores behov.
Vi har ikke toilet, og oplevede heller ikke at mangle det på turen.
Køleskabet er rummeligt nok til at nøjes med at handle hver 3. dag og skufferne og skabene kan supplere med plads til tørvarer og service.

På vores instagram profil @eventyrpaahjul har vi lavet et højdepunkt, hvor vi også viser hvordan bilens baggagerum er indrettet med vores tøj og soveting. Og i en anden video viser vi rundt i vores skuffer og skabe. 

Hjemmefra havde vi besluttet os at sige ja til alle de oplevelser der bød sig.

Et af de største ja’er var da vi mødte Philip og Sonja med deres hund Ben på en sti på campingpladsen i det nordlige Kroatien.
Tomas fløjtede og deres søde hund stoppede og ville sige hej. Vi talte kort og inden for få minutter tilbød de, at vi kunne bo i deres indkørsel i Schweiz.

En af aftalerne på denne tur var, at sige ja og lade nysgerrigheden råde. Selv om det kan føles anmassende og ukomfortabelt at bo hos mennesker, vi lige har mødt, så lod vi nysgerrigheden råde og vi vandt!
Så simpelt, virksomt og fantastisk!

De viste os deres Schweiz, som var præcist så smukt som på postkort - og ovenikøbet så vi steder, som var lokale og billigere end de store turistfælder. Fald i snak med lokal befolkningen og få eksklusive oplevelser er et ret godt rejseråd!