Dobbelt op på salget

At de mange besøgende ikke blot var kommet for at kigge, men også for at handle, kan parret Søren Nielsen og Christina Hald fra Fritidsbiler bevidne. Haslev-virksomheden forhandler blandt andet autocampere fra Hymer, Bravia og RoadCar. - Det var en helt fantastisk messe. Vi solgte det dobbelte af vores mest optimistiske skøn, og cirka halvdelen var endda til folk, som vi ikke havde talt med før, men som kom "ind fra gaden". Selv om vi var otte mand på standen, så havde vi alle rigeligt at gøre med tale med nye og eksisterende kunder - så jeg er lidt blæst bagover af succesen, må jeg indrømme, siger Søren Nielsen.

Sydsjællænderne fik en mindeværdig afslutning på messen, da en ældre herre søndag kort før lukketid friede til sin kæreste - midt på standen - da parret skulle hente deres nye autocamper. - Vi havde sammen med MESSE C arrangeret rød løber, champagne og blomster, så det blev en rigtig god oplevelse for alle parter, smiler Søren Nielsen, som har lagt billet ind på en endnu større stand næste år.

Unik udstilling

Anne-Vibeke Isaksen, landsformand i Dansk Camping Union, var også begejstret efter Autocamper Show. - Der skal lyde et kæmpe tillykke til hele autocamperområdet, som er en naturlig og vigtig del af campingbranchen. Den her weekend viser, at vi kan få ting til at ske, når vi står sammen og løfter i fællesskab, konstaterer hun. Ifølge landsformanden er messen endnu et bevis på, at Danmark er ved at komme med på den autocamper-trend, der i flere år har præget lande som Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Tilmed er en ”ren" national udstilling, som den i Fredericia, faktisk unik i international sammenhæng, tilføjer hun: - Det er så stærkt, at vi i Danmark kan komme lidt fra baghjul og blive frontløbere i forhold til at lave en national udstilling. Jeg føler, det er en usleben diamant, der er taget op af jorden, og jeg er ikke i tvivl om, at der kan lægges yderligere lag på messen de kommende år, understreger Anne-Vibeke Isaksen. 

Den forsigtige forventning var 2500 besøgende, drømmen var 5000 besøgende - og facit blev en næsten overvældende tilstrømning på godt 9000 gæster, da der i weekenden var premiere på Autocamper Show. Dermed fik Danmarks første "rene" udstilling for autocampere og campervans en flyvende start i MESSE C Fredericia, hvor hele 16.000 kvadratmeter var fyldt med 165 nye autocampere/campervans samt udstyr, tilbehør, foreninger, foredrag og meget andet.

- Allerede før åbningen fredag formiddag kunne vi se, at interessen var massiv. Der var tæt trafik, masser af mennesker i forhallen og samme "buzz" som ved vores største publikumsmesser, og det fortsatte weekenden igennem. Det er helt tydeligt, at vi har ramt et behov med dette forum, og nu vil vi sammen med branchen videreudvikle konceptet frem mod næste Autocamper Show om et år, fortæller en glad Charlotte Buus, projektleder i MESSE C Fredericia.

Mange af gæsterne overnattede - naturligvis - i deres autocampere, så de var klar ved åbningstid næste dag. Alene natten fra torsdag til fredag var der flere end 100 autocampere på parkeringspladsen, og de udgjorde et virkelig flot syn.